Storing

Alhoewel we er natuurlijk alles aan doen om 24 uur per dag, zeven dagen per week een goed signaal te verspreiden kan er natuurlijk een keer een storing optreden. In de meeste gevallen is de storing echter te zoeken aan de luisteraars zijde. Controleer daarom, voordat je bij ons aan de bel trekt, eerst even de volgende dingen:

Wanneer je storingen ondervindt bij ontvangst via de ether probeer dan de antenne van je radio beter uit te richten/verder uit te schuiven en de tuner beter af te stemmen. Wanneer je in de auto rijdt en het ontvangst wordt zwakker dan ben je waarschijnlijk buiten het zendbereik van onze zenders. Mogelijke storingsbronnen kunnen computers, televisies, tl-verlichting, magnetrons, mobiele telefoons en piratenzenders uit de buurt zijn. Ook Duitse radiozenders beperken ons uitzendgebied (met name bij de 101.7FM). Hier kunnen wij niks aan doen. Eens in de zoveel tijd (met name in de zomermaanden) vinden er "condities" in de ether plaats. Hierdoor komen zenders van heel ver opeens goed door op plekken waar ze normaal niet te ontvangen zijn. Daardoor kan Simone FM tijdelijk niet goed te ontvangen zijn.

Wanneer je storingen ondervindt bij ontvangst via de kabel controleer dan allereerst of de andere radiozenders op de kabel ook slecht zijn. Is dit niet het geval (en is alleen Simone FM slecht) controleer dan of bij de buren hetzelfde probleem zicht voordoet. Zo ja, neem dan contact op met je kabelmaatschappij. Zo nee, controleer je bekabeling goed! Aan storingen op de kabel kunnen wij in de meeste gevallen niets doen.

Wanneer je niet kunt luisteren via onze internetstream, controleer dan eerst of je aan alle eisen voldoet en of je alle programma`s (players) correct hebt geïnstalleerd. Neem, als dit niet het geval is en wanneer het probleem aanwezig blijft, contact op met ons.

Als je na het doornemen van dit alles nog storingen ondervindt in de ontvangst (zoals een slechte geluidskwaliteit, haperend geluid, geen geluid, brom of geen RDS) neem dan alsjeblieft contact met ons op!

Dit kan via e-mail: techniek@simonefm.nl of via telefoon: 0591 - 65 20 25. We proberen het probleem dan zo snel mogelijk op te lossen.