Zoek je Frequentie
Postcode :
Gemeente :

 SimoneFM via de ether

Via je autoradio, portable radio, mobiele telefoon met FM radiofunctie of huiskamertuner met antenne kun je Simone FM via 5 FM frequenties ontvangen: 91.3 FM - 92.9 FM - 96.0 FM - 101.7FM - 103.6 FM. Klik op het kaartje hier links om te kijken waar je welke frequentie kunt ontvangen (of gebruik de frequentiezoeker bovenaan deze pagina).

Om dit te verwezenlijken gebruiken we vijf sterke FM zenders. De zenders staan in de stad Groningen (92.9 FM), in Hoogezand (91.3 FM), in Stadskanaal (96.0 FM), in Emmen (101.7 FM) en in Appingedam (103.6 FM). Alle zenders zijn in stereo en voorzien van dynamische RDS, waarmee je op je radiodisplay die RDS ondersteund "SIMONEFM" kunt zien staan. Daarnaast zul je ook andere informatie op je display zien verschijnen, zoals de actuele verkeersinformatie. Een ander voordeel van RDS is dat je autoradio automatisch schakelt tussen het sterkste signaal van één van onze vijf etherzenders. Zo hoef je dus nooit aan je autoradio te draaien om naar ons te blijven luisteren als je je in Noord- en Oost Nederland verplaatst.

Edities
Simone FM zendt uit via zogenoemde 'edities'. Simone FM heeft twee edities: Editie Noord en Editie Zuid. Editie Noord en Editie Zuid verschillen van elkaar qua reclameblokken, verder is alles exact gelijk. Door gebruik te maken van edities krijg je per regio reclameboodschappen aangeboden die precies bij jou omgeving aansluiten.

Editie Noord wordt uitgezonden via de etherfrequenties 91.3 FM - 92.9 FM & 103.6 FM.

Editie Zuid wordt uitgezonden door de etherfrequenties 96.0 FM & 101.7 FM. SimoneFM via DAB+

Vanaf 1 september 2015 is het ook mogelijk Simone FM te ontvangen via DAB+. Bekijk op het kaartje wat het uitzendgebied is van Simone FM in DAB+. Stem op jouw DAB+ ontvanger en luister nu ook digitaal naar Simone FM!

 SimoneFM via de kabel

Thuis kun je, voor de beste kwaliteit en ontvangst, het beste naar Simone FM luisteren via de kabel. Je moet dan dus wel beschikken over een kabelaansluiting en je dient je radio aan te sluiten op die kabelaansluiting. Via de kabel worden onze programma`s doorgeven in stereo en met RDS. De frequentie van Simone FM op de kabel wisselt per woonplaats/gemeente. Simone FM wordt op zowel het kabelnetwerk van Ziggo als die van de Stichting Kabelnet Veendam en Cogas kabel doorgegeven, zodat we bijna geheel Groningen, Drenthe, Overijssel, Twente en de Noordoostpolder bereiken. Klik op het kaartje hiernaast om te zien of je Simone FM in jouw woonplaats ook via de kabel kunt ontvangen, en zo ja, via welke frequentie. Je kunt natuurlijk ook de frequentiezoeker bovenaan deze pagina gebruiken.

Simone FM zend alleen analoog uit via de kabel. We werken er hard aan om binnenkort ook via het digitale pakket uit te kunnen gaan zenden.

 

In Meppel is Simone FM ook analoog te ontvangen via het glasvezelpakket van provider Lijbrandt op de frequentie 106.8 FM.

Staat jouw gemeente/woonplaats niet op de kaart afgebeeld met frequentie, dan kun je Simone FM helaas nog niet via de kabel ontvangen. Stuur in dat geval een brief/e-mail naar je eigen kabelbedrijf met het verzoek om Simone FM op te nemen in het programmapakket. Des te meer mensen dit doen, des te meer kans dat het lukt om op de kabel te komen.

Edities
Ook via de kabel zendt Simone FM uit via zogenoemde 'edities'. Simone FM heeft twee edities: Editie Noord en Editie Zuid. Editie Noord en Editie Zuid verschillen van elkaar qua reclameblokken, verder is alles exact gelijk. Door gebruik te maken van edities krijg je per regio reclameboodschappen aangeboden die precies bij jou omgeving aansluiten.

Editie Noord kun je via de kabel ontvangen in het gebied van: 95.9 FM (Veendam), 98.1 FM (alleen het gele gebied) en 107.0 FM (zowel het rode als het blauwe gebied).

Editie Zuid kun je via de kabel ontvangen in het gebied van: 89.5 FM, 92.3 FM, 98.1 FM (alleen het groene gedeelte), 100.7 FM en 106.8 FM (Meppel (Lijbrandt)).


 SimoneFM via internet
Naast de ether en de kabel is Simone FM ook wereldwijd via het Internet te ontvangen. Om Simone FM via het internet te beluisteren op je computer, laptop of mobiele telefoon kies je de speler die je geinstalleerd hebt, of klik je bovenin de pagina op de grote rode knop 'LUISTER LIVE!'.

Klik hier om naar alle beschikbare Simone FM streams te gaan.

 SimoneFM via je Mobiel

Je kunt Simone FM ook via je mobiele telefoon (of tablet) beluisteren. Je moet hier wel een geschikt toestel voor hebben met daarop de juiste software geïnstalleerd. Ook een onbeperkt internet abonnement is handig (anders kunnen de kosten namelijk erg hoog oplopen, gezien het feit dat luisteren via internet op je mobiel veel dataverkeer genereert, wat doorgaans erg kostbaar is). Natuurlijk kan een WiFi verbinding op je telefoon of tablet ook.

Klik hier voor de mogelijkheden via bijvoorbeeld iPhone / iPad, Android of TuneIn.